I Sverige – och i många andra länder – så är trycket stort för att kunna beställa hem saker helt gratis. Det är en form av erbjudanden som många butiker och återförsäljare använder sig av. Inte minst när det kommer till att göra reklam för nya märken eller varianter av en vara.

Att få hem saker helt gratis innebär nämligen att potentiella kunder får hem en testprodukt. När kunden sedan har fått hem sin produkt – så kan man prova på.

Ett varuprov ger dig nämligen chansen att själv testa en produkt – redan innan du köper den! Det gör att du kan vara mer säker på dina inköp.

Saker att tänka på:

Det kan vara viktigt att läsa genom vilka regler och villkor som gäller hos den butik som har erbjudandet du är intresserad av. Det kan vara viktigt för att inte få en negativ överraskning kring betalningar som varit dolda.

Det är också en väldigt bra idé att kolla igenom hur ofta du kan använda ett gratis erbjudande. Det är flera butiker som låter hela din familj hämta en gratis produkt. Andra erbjuder endast en gratispryl per hushåll.

Om du beställer gratis saker på nätet så är själva produkten helt utan kostnad. Det innebär inte i alla fall att slipper betala den lilla summan för leveransen. Det kan då bli ett missförstånd om du tänker att din produkt blir helt gratis – men måste ändå betala för frakten.

Du bör även fråga dig varför en butik erbjuder dig att hämta saker som är helt gratis. Ibland kan du hitta erbjudanden som känns lite väl bra för att vara sanna. Det kan därför alltid vara bra att läsa det finstilta för att inte missförstå vilka villkor som gäller.