Tænk lidt over dine forsikringer

Alle har brug for en forsikring. Men det er måske ikke alle, som har brug for alle forsikringer. Der findes nemlig en god stak forskellige forsikringer derude, så måske du skulle tage et kig og se dem igennem efter, om der er nogle, som du specifikt kunne bruge? Og hvis der skulle være det, så kan det jo aldrig skade at se om der ikke også skulle være et godt forsikringstilbud, der kan gå til lige netop den forsikring? men før du kommer så langt, så burde du måske starte fra begyndelsen af. Netop, hvilke slags forsikringer, der overhovedet findes. Læs med her!

Alt det, som du kan forsikre

Som sagt, så er det ikke alle, som behøver alle forsikringer. Faktisk er det kun lovpligtigt at få nogle forsikringer, hvis man ejer en bil. Ellers kan man sagtens gå rundt uden en eneste forsikring. Men det er måske en dårlig ide. Alt efter hvem du er, og hvor du gerne vil bruge dine penge henne. Eller måske hvor heldig eller uheldig du sådan generelt er. For at starte fra starten, så kan man begynde med en ansvarsforsikring. Dette handler om ansvar, når man forekommer skader på andre end sig selv. Dette gælder også andres ejendomme. Og det gælder kun skader, som ikke er alvorlige nok, til at komme i retten eller forløbe en bøde. Dette er en af dem, man skal have, hvis man ejer en bil.

Så kommer der en bilforsikring, men denne tæller kun halvt med, fordi det bare er et fagligt ord for den del af ansvarsforsikringen, som dækker selve bilen. For at gå fra bil til hus, så findes der ejerskifteforsikring. Denne gælder, hvis du finder skader i dit hus, som ikke står i tilstandsrapporten, men som du ikke forårsagede. Denne er god at have, hvis du skulle opdage tilstande, som du ikke fangede under rapporten.

Hus og lejebolig har mange forskellige boliger

Før man kommer for godt i gang med sit hus, for der er rimelig mange individuelle forsikringer hertil, så skal man huske at forsikringer fungere ligesom abonnementer. Man kan nok godt finde et til en bedre pris derude, som så vil have nogle få nuancer. Derfor kan det altid betale sig at lede efter en billig forsikringstilbud. især hvis man leder efter en husforsikring, som dækker skader på dit hus, forvoldt af naturen så er et forsikringstilbud en god ide. og en indboforsikring dækker dine personlige genstande, så længe de ligger inde i din bolig. Som for eksempel igennem brand eller tyveri. Bor du i lejebolig kunne det være en god ide at få et tilbud på indbosforsikring og ulykke. Når du bor i en lejet lejlighed er det vigtigt at have indbo som dækker hvis skaden skulle være ude, der kan være forskel på priser alt efter hvor din lejebolig er henne i landet, hvor København klart er dyreste sted at få forsikret sine ting.

Et forsikringstilbud er ikke det eneste brugbare

En landboforsikring dækker din landbo, altså hvis du ikke har noget landbo, skal du ikke tænke over denne. Kaskoforsikring dækker dine transportmidler fra hærværk eller brand. Altså for eksempel din bil eller din båd. En sundhedsforsikring er til dig selv, og dækker over nogle specifikke regninger på operationer. Ulykkesforsikring er til præcis det, hvis du kommer ud for en ulykke, ikke forvoldt af andre. For eksempel kunne dette være hvis du falder og slår dig voldsomt. Disse er dog rimelig dyre. Og den sidste du behøver kende for nu, er en rejseforsikring til dine ferier.